Klubbkoncept

Vi erbjuder olika sorters klubbar. Deckarskolan och Uppdragsklubben är helt våra egna koncept. Här våra klubbar beskrivna i korthet. Vill du veta mer? Kontakta oss på magiska.hatten@gmail.com.

Är du intresserad av teater och film? Kom med i Ninas kombinerade TEATERFILM-KLUBB. I klubben övar vi på att skapa karaktärer, miljöer och berättelser med hjälp av olika teaterövningar. Vi improviserar korta scener som vi använder som inspiration till ett film-manuskript, som vi skriver tillsammans. Eleverna får prova på att regissera, filma och medverka som skådespelare i filmen. Sista gången tittar vi tillsammans på vår film. Ledare dramapedagog Nina Tikkanen.

Är du intresserad av teater? Då ska du komma med i JONNAS TEATERKLUBB där du övar din förmåga att uppträda inför en grupp med bra självkänsla, uttrycka dig själv och samarbeta med andra. Vi jobbar mycket med improvisation (både verbal och non-verbal) och kommer också att göra små teaterstycken som vi visar för varandra. Ledare skådespelare Jonna Nyman.

Du som är intresserad av teater, kom med i NINAS TEATERKLUBB. Du övar din förmåga att uppträda, uttrycka dig själv samt att samarbeta med andra barn. Ingen tidigare erfarenhet krävs, endast intresse och gott humör! Kom med och ha roligt under ledning av dramapedagog Nina Tikkanen.

PYSSELKLUBBEN är för dig som är intresserad av att tillverka t.ex. enkla smycken av olika material, badbomber, nyckelringar, spel, dockskåpsprylar, kylskåpsmagneter, inbjudningskort, slime, reflexer… Vi skapar nytt av gammalt, testar på att använda olika sorts material och sätter fart på ivern att skapa. Vad vi gör exakt i klubben beror dels på deltagarnas önskemål.

Du som älskar att lösa gåtor och klurigheter, kom med i UPPDRAGSKLUBBEN. Klubbhelheterna består av 4x60min och har teman som t.ex Antikens Grekland, Forntida Egypten, Inkariket och Mayafolket. Du och din grupp löser koder tillsammans med ledaren, som till sist öppnar låset till dagens ”box”. När ni lyckats öppna alla fyra boxar är mysteriet löst. Du får lite fakta om olika kulturer och tränar kreativt tänkande samt samarbetsförmåga.

FILMKLUBBEN på 4x60min baserar sig på ”Taikalamppu-metoden”. Barnen lär sig hur en film skapas och vad man kan förmedla via den. De lär sig även stegen i filmskapandet: Idé, berättelse, rekvisita, skådespeleri, regi, filmning, premiär. Eleverna får prova på olika roller i filmteamet och skapa en film tillsammans med enkla metoder. Vi gör en eller flera kortfilmer där berättelsen ligger i fokus. Sista gången tittar vi tillsammans på filmen/filmerna vi skapat. Kom med och ha roligt med Dramapedagog Nina Tikkanen!